Cent anys

El quadern gris va ser presentat a internet en format blog, el bloQG, el 8 de març del 2008, per iniciativa de l’associació Xarxa de Mots, i es tancà el 15 de novembre, data final d’aquesta obra.

Aquella primera versió commemorava el 90è aniversari de la primera anotació de Pla en El quadern gris. Al cap de 10 anys, en el centenari del 8 de març del 1918, vam reprendre l’edició, ara, però, basada en la del professor Narcís Garolera, que restitueix el text a la forma original de Pla, net, doncs, de lectures no sempre encertades.

La primera versió del Quadern a internet va despertar una viva participació dels lectors, que amb el seu comentari afegiren nous punts de vista sobre l’original, sobre l’autor i el seu context. Els comentaris a totes dues edicions poden ser seguits gràcies als enllaços de cada apunt del dietari.

Com en l’ocasió anterior, agraïm les col·laboracions rebudes i encoratgem els lectors a difondre aquesta edició del Quadern gris.

Per iniciar la lectura ordenada del text, situeu-vos en el dia 8 de març del 1918 i, a partir d’aquí, aneu seguint el calendari que figura a la columna dreta o bé l’enllaç directe que, amb la data de l’apunt següent, figura damunt del text.

Moltes gràcies

 

Ramon Torrents i Jordi Palou

Xarxa de Mots, desembre 2019

Fer un comentari