Comentaris del 9 de març de 1918

27 Respostes a “9 de març de 1918”

 1. jordi escrigué:Fantàstic !
 2. Anna escrigué:Carai! Tot un plaer llegir aquest dietari.

  Gràcies.

 3. Magí escrigué:Enhorabona a tots els que heu duit endavant aquesta iniciativa!!!

  Tenc les obres completes d’en Josep Pla, però encara no havia llegit “El quadern gris” per manca de temps. Els seus escrits sobre viatges sempre precedeixen els meus viatges.

  Ara ni hi ha excuses: toca llegir El quadern gris.

 4. Pau escrigué:Quina meravella! Gràcies per posar-nos-ho tan fàcil.
 5. Antonio Gálvez Alcaide escrigué:Dice Pla:

  “Si aquestes notes se salven de la crema, potser algun dia hi passarà la vista algun meu parent llunyà o alguna persona curiosa i desenfeinada”.

  Las vueltas que da la vida. Alguna persona curiosa y desocupada. Miles de personas curiosas y desocupadas, de todas las edades y de cualquier parte del mundo, como realidad actual. Parece que a uno le llega esa vibración de entusiasmo que a Pla lo habría atosigado si hubiera conocido que, gracias al impulso de las tecnologías, se produciría la conversión de alguna persona curiosa en miles de personas curiosas con su mirada clavada en aquellas letras, estas letras, a cualquier hora del día y de la noche.

 6. Jesús Cardona escrigué:Molt i molt bé, moltes felicitats. D’aquí 90 anys es seguirà llegint Pla. Ara bé, en quin format? Tan se val!
 7. Un beletrista escrigué:“Veure la pell del meu pare regalimant de verd em produí una sorpresa tan gran que vaig esclafir una rialla nerviosa i incontenible.”

  Afegiu una altra etiqueta a l’entrada: “Felicitat”?

  Quin plaer, la lectura. Gràcies.

  Moltes felicitats!

 8. Jaume de Sta.3eta escrigué:Estic realment expectant..!! Això serà una especie de droga tot esperant dies, podem dir “assenyalats” ja no pel que pot dir en Josep Pla, sinó el que més aconseguir ha estat en la meva opinió: la possibilitat de fer comentaris al respecte i “els antònims” a aquests mateixos.
 9. Don Cogito escrigué:Que idea mas maravillooooooooooooosaaaaa.

  Enhorabuena

 10. Antoni escrigué:Quina meravella! Com dominava el fet d’escriure, en Pla!

  Però jo em pregunto: quins models va seguir? quins autors el van influir? com és que va decidir encapçalar l’Obra Completa amb un diari?

  Espero que algun erudit ens ho expliqui. Gràcies.

 11. Jan Puerta escrigué:Excelent.
 12. joan ducròs escrigué:Bona i perdurable iniciativa
 13. Anna Dalmau escrigué:Felicitats aquesta iniciativa!

  Com a palafrugellenca, és vergonyós que encara no hagués llegit El Quadern Gris. Ara ja ningú té excusa per posar-s’hi!

 14. Maria Antònia Espasa escrigué:Primer de tot felicitar als responsables d’aquesta iniciativa. És un plaer que ens ho poseu tan fàcil.

  Voldria saber en què consisteix el joc bli-ble. Algú en sap alguna cosa?

  Gràcies

 15. Antonio Gálvez Alcaide escrigué:Sí, el bli-ble es el hinque. O como diría mi abuela, el hinquete. O como decíamos en mi barrio, el pincho.
 16. Maria Antònia Espasa escrigué:Moltes gràcies, Antonio. I un altre cop felicitar els responsables d’aquesta iniciativa. ( I no “als” responsables com he escrit, per error, en l’anterior missatge.)
 17. frikosal escrigué:Jove Sr. Pla,

  Voldria felicitar-lo pel seu nou blog.

  Sembla que se li dona be, però voldria aconsellar-li que procuri posar alguns enllaços, que no deixi de contestar als comentaris i que no s’extengui tant, ja se sap que avui en dia la gent fuig dels textes llargs.

 18. Ramon Erra escrigué:Benvolgut Josep,

  jo, que de seguida de néixer vaig anar a parar a una caseta del carrer Indústria de Vic, he sentit explicar per casa que a la meva germana -un any i mig més gran que un servidor- la passaven a casa dels veïns, de balcó a balcó. Cla que a sota no hi havia pou! Però davant de casa nostra hi havia l’escorxador municipal i m’imagino que els primers crits que vaig sentir foren els dels porcs degollats. Jo també vinc de família pagesa per totes quatre bandes i la passada per Vic va ser un parèntesi que va durar encara no dos anys…sento que -tot i la distància- tenim coses en comú. El meu paisatge, però, és el del Lluçanès: el cim del castell de Lluçà presidint, el Pirineu, Montserrat i el Montseny als horitzons llunyans i camps i boscos i teulades per tot.

 19. Encarna escrigué:Un bon arbre genealògic
 20. elveidedalt escrigué:Una gran i interessant iniciativa aquesta de fer un blog del El quadern gri i lliurar-lo a píndoles diàries. Em sembla que me les prendré!
 21. quim escrigué:Molt agradable seguir el bloc. Una sort poder-ho fer.
 22. Conistorsis escrigué:Excelente idea y excelente presentación, pero, ay, uno no sabe catalán. Lástima que los castellanosparlantes no podamos seguir la bella escritura de Josep Pla en este lugar
 23. Bloggirl escrigué:Com mola!

  En Pla, fa 90 anys ni tan sols s’ho hagués imaginat, això de l’internet i la blogosfera! crec que hagués flipat per un tubo.

  A més, molt ben presentat!

 24. xot escrigué:Una iniciativa brillant!
 25. NEL escrigué:Amigo lee en catalan y de esta forma lo iras aprendiendo. En realidad (PIENSO YO) lo mejor es leer siempre en lengua original. Un abrazo de un hermano en la admiracion de lo bello.
 26. Flacoloco escrigué:Quina idea, descobrir a Pla amb aquestes petites píndoles!

  Tant de bo pugueu fer el mateix amb altres obres i autors. Per molts se’ns acabarien les excuses per no llegir.

  Felicitats!

 27. Joan escrigué:Tinc El quadern gris en llibre. Però la lletra és tan petita que tot i tenir 26 anys em feia mandra llegir-lo.

  Gràcies a la vostra gran idea heu aconseguit que llegeixi aquest text d’una forma molt més amena i distreta.

  A més el fet d’anar-lo llegint tal i com ell l’escrivia, de mica en mica, l’hi dóna un encant afegit.

  Simple però alhora GRAN idea la que heu tingut.

  Moltíssimes, moltíssimes gràcies. No pareu.

Fer un comentari