Correu del bloQG

Núm. 10 — 12 d’octubre 2009

Final del «Quadern gris»

i del bloQG

.

El Quadern gris se’ns acaba d’aquí a un mes, el 15 de novembre. Aquests 20 mesos, que s’han fet decididament curts i a estones ens han tingut amb la set de més Pla, ens han permès a tots una lectura certament especial, sobretot pels comentaris, que ens han ajudat a veure-hi més enllà del que llegíem, que han subratllat les visions de Pla i ens han obert altres dimensions a partir de les descripcions, les reflexions, els paisatges i aquest món Pla, tan ple de relleus i matisos.

Avançant-nos a l’hora de girar el darrer full, creiem que l’ocasió es presta a celebrar aquesta experiència. Proposem, doncs, a tots els comentaristes, lectors i altres amics del bloQG de reunir-nos en una visita a Palafrugell i Calella i a la Fundació Josep Pla.

La col·laboració de la Fundació Josep Pla, que ens ha fet costat en aquest camí, també ha de ser novament agraïda, perquè és la Fundació que, responent a la nostra idea, ens proposa el programa següent.

Dia 28 de novembre, dissabte

11.00 h Fundació Josep Pla. Benvinguda i audiovisual “Josep Pla, viatger”
11.45 h Passejada “A peu Pla. Aigua de mar
14.00 h Dinar
17.00 h Visita a l’exposició permanent “Josep Pla (1897-1981)”, a la Fundació
18.00 h Fi de la visita

Preus

L’únic cost de la visita és el preu del dinar, encara per determinar, però que serà aproximadament d’uns 20 euros per persona.

La visita a la Fundació, amb l’audiovisual i l’exposició “Josep Pla (1897-1881)”, és una deferència de la Fundació Josep Pla als lectors i amics del bloQG.

L’activitat “A peu Pla. Aigua de mar”, a càrrec de l’associació Xarxa de Mots, no tindrà cost per als inscrits.

Transport

No sabent encara el nombre de participants en aquesta sortida, és difícil proposar res més que els cotxes particulars dels mateixos interessats.

Qui pensi venir a Palafrugell – Calella i pugui oferir alguna plaça, ho pot comunicar amb un comentari en aquesta pàgina.

Per evitar spam, no indiqueu aquí adreces de correu. El sistema informàtic del bloQG conserva l’adreça dels comentaristes, de manera que, si calen contactes particulars, us facilitarem les adreces, sempre amb el consentiment dels interessats.

Escriviu-nos com més aviat millor, si us plau, per calcular el nombre d’assistents!

Pre epíleg

Tot i que no són de preveure gaires novetats en el mes de lectura que ens queda,  esperem que aquest Correu del bloQG no serà el darrer que publiquem.

Us esperem a Palafrugell!


Números anteriors d’aquest Correu del bloQG


11 Respostes a “Correu del bloQG”

 1. Lluïsa Vinyals escrigué:

  El dissabte 28 de Novembre podeu comptar amb quatre places en un RENAULT MEGANE. Sortiré de Barcelona.
  Gràcies per la vostre iniciativa i dedicació.

 2. Anna S escrigué:

  Com que encara no ho sé segur, fins quin dia ens podem apuntar? Gracies

 3. Ramon Torrents escrigué:

  Anna,
  De moment no ens hem fixat cap data per tancar la possible llista, i encara creiem tenir un cert marge; com és natural, però, com més aviat tindrem aquesta informació, més podrem afinar els detalls d’aquest “final de curs”.

  Anirem avançant informació, això sí.

 4. Jordi Palou escrigué:

  Fins ara s’hi han apuntat 14 persones. Si algú necessita transport, a més de les quatre places que ofereix la Lluïsa Vinyals des de Barcelona, l’Antoni Rierola i la Isabel Casadevall n’ofereixen dues més des de Manlleu. També s’hi han apuntat en Jaume Santacana i la seva dona, Maria Nunes i Montse Cotet, Miquel Colomer i Tomàs, Patricia Duarte i Joan Moles, Carme Munt i Ramon Torrents, Xelo Tortosa i Jordi Palou. Hi ha altres possibles comensals que estan mirant de quadrar les seves agendes, a veure si lliguem tots els caps i som una bona colla!

 5. Florenci Salesas escrigué:

  Confirmo que amb el meu Citroën 2cv portaré l’Helena Bonals i una altra persona.

  Em queda un seient lliure que cedeixo a qualsevol comentarista o lector que visqui entre Sitges i Palafrugell (passant per Barcelona) a qui recolliré encantat. Podria arriscar-me a convidar-ne dos –malgrat el que pugui semblar, el meu trasto te permís legal per fer-ho– però considero que per al pobre que li toqués anar al mig, a darrere, seria un abús. En arribar li hauríem de treure la barra metàlica que hi ha entre seient i seient amb l’ajut d’una caixa d’eines.

  Si hi ha cap valent/inconscient que vulgui venir, digeu-m’ho. Fins aviat!

 6. jaume santacana escrigué:

  Un servidor, Jaume Santacana, confirmo la meva assistència, acompanyat de la meva dona, Teresa Juncosa. Molt probablement, sortirem de Lladó, a l’Alt Empordà i, un pic acabada la jornada, tornarem al mateix poble d’origen.

 7. Jordi Palou escrigué:

  Actualitzem la informació dels assistents. Si algú es pensava que s’hi havia apuntat i no es troba en aquesta llista, digueu-nos-ho per esmenar-la. I a l’inrevés: si sou a la llista i ara resulta que no podreu venir, informeu-nos-en també. Si algú vol venir i no sap com, hi ha places disponibles des de Barcelona i des de Manlleu.

  1. Aguiló, Anna
  2-3. Bonals, Helena +1
  4. Carrasco, Raimon
  5. Casadevall, Isabel
  6-7. Colomer i Tomàs, Miquel +1
  8. Cotet, Montse
  9. Duarte, Patricia
  10. Figueras, Àlex
  11-12. Garolera, Narcís +1
  13. Juncosa, Teresa
  14. Losantos, Cristina
  15. Moles, Joan
  16. Munt, Carme
  17. Nabonne, Carme
  18. Nunes, Maria
  19. Palou, Jordi
  20-21. Parellada Jofre, Roser +1
  22. Pinós, Àlex
  23. Rierola, Antoni
  24. Salesas, Florenci
  25. Santacana, Jaume
  26. Simon, Daniel
  27. Subiela, Jordi
  28. Torrents, Joana
  29. Torrents, Ramon
  30. Unland, Annie
  31. Vinyals, Lluïsa

 8. Malauradament, em resulta impossible desplaçar-me des de Mallorca en aquestes dates. Ja m’agradaria, ja. Per tanto, no puc més que desitjar-vos un bon llegiu, que seguiu llegint/amant/aprenent Pla i fins sempre.

 9. jaume santacana escrigué:

  Per ventura, seria bo de proporcionar qualque adreça de la Fundació -mapa incorporat?- amb l’agradable objectiu de perdre’s el mínim possible.
  Gràcies

 10. Ramon Torrents escrigué:

  Bona observació, Jaume.

  Sobre la Fundació Josep Pla i el seu emplaçament, consulteu aquestes pàgines:
  http://fundaciojoseppla.cat/content/view/35/63/lang,ca/
  http://ves.cat/abdr

 11. Ramon Torrents escrigué:

  La llista d’assistents s’amplia amb un comentarista de comentari únic (contra el que diu la nota de Vilaweb que enllaço més avall). És de comentari únic , però d’interès fora de dubte: el professor Narcís Garolera serà amb nosaltres a Palafrugell, acompanyat de la seva muller.

  Dijous dia 26 actualitzarem la relació que figura més amunt.

  Un parell de ressenyes del tancament del bloQG

  Vilaweb – Martí Crespo
  http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3656219

  El Periódico – Josep M. Fonalleras
  http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=662440&idseccio_PK=1006

Fer un comentari