A Màrius Torres, 4 VII 1937 (83)

83

Esterqüel, diumenge 4 de juliol de 1937

Estimat Màrius:

El quart batalló es va traslladar abans-d’ahir a Esterqüel, un poble de mil ànimes amb un rierol voltat de xops i vimeneres. Ja te’l descriuré un altre dia. Em demanes més detalls sobre el teu germà. Em va atendre amb molta cordialitat tot i que no ens coneixíem. Em semblà un xicot magnífic, ple de vitalitat i amb un caràcter exprés per fer-se simpàtic a la tropa: bon causeur, fins i tot amb una punta de demagog (potser indispensable donades les circumstàncies) i amb una d’aquestes intel·ligències tan alertes i capaces de retenir els mínims detalls de les persones i de les coses. És molt diferent de tu; no l’hauria pas reconegut com a germà teu, ni per l’aspecte físic ni pel caràcter. M’acaba d’escriure sobre això del Cos Jurídic Militar i farà igual que jo: demanar que no el treguin de la infanteria.

M’haureu de perdonar, tu ila Mercè, això que «el franqueo corre a cargo del destinatario»; és que ens tornem a trobar sense timbres de correu.

2 comentaris a “A Màrius Torres, 4 VII 1937 (83)

  1. A mi també m’admira el llenguatge. És viu! I diria sense la contaminació que després va sofrir i pateix per les influències vàries que sabem….

  2. Els “timbres” de la carta d’avui em fan pensar que Sales, amb tanta consciència d’una llengua realista i viable, evita “sello” per barbarisme clar, però també “segell” per mot molt poc o gens popular almenys en aquell temps. Gairebé tant com el contingut de les “Cartes”, m’admira el llenguatge amb què són escrites.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>