19 de març de 1919


La meva germana Rosa m’escriu dient que han arribat les orenetes. Ara, al mas –penso– la simfonia primaveral deu ésser completa: les granotes, els grills, el mussol que cova al teulat, a redós de la xemeneia, el cucut, el xisclar voleiadís de les orenetes…

7 Respostes a “19 de març de 1919”

 1. Florenci Salesas escrigué:

  txip, txip…

 2. Jaume Santacana escrigué:

  Simfonia primaveral: executada per una orquestra de sensibilitats i un cor de poesia…

 3. Antoni escrigué:

  Molt bones les dues connexions que ens donen els responsables del bloQG i que amb el text d’avui, tan breu, ens conviden a ampliar la informació. Moltes gràcies.

 4. Criteri escrigué:

  Casualment per la ràdio he sentit que l’Amades parla del dia de S. Josep com a referència de la tornada de les orenetes, i que per S. Josep el primer pàmpol ja és dret. Justament havia vist un solitari pàmpol a la parra.
  Això és tanta cultura com “l’altra”.

 5. Maria Rosa escrigué:

  Justa la fusta. Aquests dies, estic escatant i calçant (d’aquí l’origen de la paraula que designa els calçots. CALÇAR: 2 AGR Arrambar terra a les arrels no cobertes i a la tija de les plantes.) la terra dels boltants d’un cep que tinc al jardí i, he vist que han esclatat -semble que ho hagin fet aquesta mateixa nit- una pila de brots que han d’esdevenir pàmpols: la força de la naturalesa!

  Bon dia,

 6. Florenci Salesas escrigué:

  Oh, que bonic, Maria Rosa!

 7. Projecte Orenetes escrigué:

  benvolguts,

  Veient que us agraden les orenetes us convido a participar al Projecte Orenetes. Un projecte basat en el seguiment dels nius d’oreneta cuablanca de tots els pobles de Catalunya a partir de la participació ciutadana!

  D’altra banda, des del projecte escrivim un butlletí mensual i a l’apartat “calaix de sastre” és on anem descobrint poemes, cançons, contes, endevinalles i altres bocins de cultura on les orenetes són les protagonistes. Des d’aquí us animo a contribuir a omplir aquest “calaix de sastre” amb els vostres escrits! Per fer-hi un cop d’ull podeu visitar el nostre web http://www.orenetes.cat

  Salutacions
  La coordinació del Projecte Orenetes

Fer un comentari