elquaderngris.cat
o bé
lletres.net/pla/QG100


A partir del 8 de març a les vostres pantalles


El quadern gris, l'obra màxima de Josep Pla, arrenca el 8 de març de 1918. Ara fa 100 anys.

El 8 de març del 2018, 121è aniversari del naixement de Pla, la seva obra torna per ser còmodament llegida a internet.

Sota la forma d'un blog personal i amb 100 anys de diferència, podrem llegir a internet el mateix Quadern gris que Pla va enllestir i lliurar a l'editor, «una de les obres imprescindibles de la literatura del segle XX» (Josep M. Castellet).

L'avantatge d'aquesta versió és que, gràcies a l'examen i restauració del text original que en va fer el professor Narcís Garolera (edició publicada el 2012 per Edicions Destino), el text que avui oferim ha estat depurat dels errors i males lectures que s'han anat succeint.Una oportunitat excepcional de retrobar-nos amb El quadern gris a internet... i a la nostra bústia.

En les mateixes dates en què Josep Pla va anotant descripcions, impressions i pensaments dels anys 1918 i 1919 —anys finals del seu aprenentatge i d'iniciació en l'activitat periodística i literària—, aquesta versió reproduirà els textos originals íntegres i revisats d'El quadern gris a la pàgina lletres.net/pla/QG100/, acompanyats de fotografies i altra documentació complementària. Una relectura excepcional oberta als comentaris dels lectors.

A més del blog en línia, s'ha creat un butlletí electrònic gràcies al qual tothom podrà rebre els paràgrafs inicials de l'apunt diari de Pla, amb l'enllaç a la pàgina del dia. La subscripció al butlletí d'El quadern gris és gratuïta.

SUBSCRIVIU-VOS-HI AQUÍUna iniciativa de la Xarxa de Mots


El projecte de bloguització d'El quadern gris ha estat possible gràcies a una iniciativa de l'associació Xarxa de Mots, que ja reuneix a internet altres propostes d'excel·lència literària i lingüística (Josep Pla, RodaMots, Joan F. Mira, Joan Sales, Antoni Rovira i Virgili, InfoMigjorn...).

Agraïm la generosa col·laboració del curador del text, Narcís Garolera, l'autorització dels hereus de Josep Pla i de l'editorial Destino, i l'acompanyament de la Fundació Josep Pla
.Xarxa de Mots
26 de febrer · 2018