Capmany 1921 

 

lletres.net/pla/QG/

 

A partir del 8 de març a les vostres pantalles

 

Si Josep Pla hagués d’escriure ‘El quadern gris’
avui, obriria un blog a internet

 

 

El quadern gris, tingut per l’obra màxima de Josep Pla, arrenca el 8 de març de 1918.

 

Adoptant efectivament el format d’un blog personal, ara, amb 90 anys de diferència, podrem llegir a internet el mateix Quadern gris que Pla va publicar el 1966, “una de les obres imprescindibles de la literatura del segle XX, fins i tot més enllà dels límits de la literatura catalana” (Josep M. Castellet).

 

El 8 de març del 2008, en el 111è aniversari del naixement de Josep Pla, la seva obra torna en un altre format.

 

Una oportunitat excepcional per retrobar-nos amb El quadern gris a internet... i a la nostra bústia

Amb les mateixes dates en què Josep Pla va anotant impressions i pensaments dels anys 1918 i 1919 –anys finals del seu aprenentatge i d’inici en l’activitat periodística i literària–, aquesta versió blog reproduirà els textos originals íntegres d’El quadern gris a la pàgina www.lletres.net/pla/QG/, acompanyats de fotografies i altra documentació complementària.

 

A més del blog en línia, s’ha creat un butlletí electrònic gràcies al qual tothom podrà rebre els paràgrafs inicials de l’apunt diari de Pla, amb l’enllaç a la pàgina del dia. La subscripció al butlletí d’El quadern gris és gratuïta. Només heu d'enviar un missatge a xarxa@xarxa.cat des de l’adreça on el voldreu rebre.

 

Una nova iniciativa de la Xarxa de Mots

El projecte de bloguització d’El quadern gris s’ha pogut fer realitat gràcies a una iniciativa de l’associació Xarxa de Mots, que ja reuneix a internet altres propostes d’excel·lència literària i lingüística (Josep Pla, RodaMots.com, Joan F. Mira, Joan Sales...). Així mateix, aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració amb la Fundació Josep Pla, de Palafrugell.

 

Més informació sobre El quadern gris

 

20 · febrer · 2008